Sağlık

E Nabız Tanı Sildirme Dilekçesi

Geçmişte kişinin antidepresan/kırmızı reçeteli ilaç kullandığının anlaşılması, bazı devlet kadrolarına atama (subay, astsubay, polis, bekçi vb.) sözlü sınav ve iş başvurularında engel oluşturmaktadır. Bu nedenle edevlet/medusa ilaç geçmişi sildirme ile ilgili kişiler arayışa girmektedir. Bu yazımızda e-nabız tanı sildirme nasıl yapılır, nereye verilir ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

Uzman hekim tarafından yazılan ilacın sildirme işlemi için başvuran kişiye ait olmaması, yapılan tanı ile reçete edilen ilacın uyumsuz olması durumunda ilaç geçmişi silinebilmektedir.

Doktora başvurarak ilacın size ait olmadığını belirten yazıyı alarak Sosyal Güvenlik Merkezi’ne dilekçe ile başvuru yapmanız yapılması gereken işlemdir.

E nabız değer referans dışı ne demek

E-devlet Tanı Sildirme

E-nabız tanı kayıtlarını sigortalı kendisi silememektedir. E-devlet üzerinde böyle bir olanak yoktur. Eğer sigortalı kişi, hatalı tanı kaydının olduğunu düşünüyorsa SGK Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvuru yapması gereklidir.

E-devlet tanı sildirme ile ilgili sizi kesin sonuca gidecek adımları sıralayacak olursak:

Adım1: İlk olarak tanı koyulan sağlık kuruluşuna e-devlet tanı sildirme dilekçesi ile başvuruda bulunmak gereklidir. Tetkik ve radyolojik raporlarınızda yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız sildirme işlemi için harekete geçmelisiniz.

Adım2: İl Sağlık Müdürlüğü’ne bizzat giderek durumunuzu anlatmanız ve buradan başvuru yapmanız gereklidir. Başvurunuz komisyon tarafından muhakkak incelemeye alınır; size olumlu/olumsuz aynı gün içinde dönüş yapılır.

Adım3: Eğer İl Sağlık Müdürlüğü’nden olumsuz yanıt alınırsa en son çare Ankara’daki Sağlık Bakanlığı E-Nabız Birimi’ne başvuru yapmanız gerekir. Buradan hangi bölümle ilgili tanıyı sildirmek istiyorsanız, sizi bir Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ilgili bölümüne sevk edeceklerdir. İlgili tanı sıkıntınız varsa Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki uzman hekimler sizi muayene edeceklerdir.

Muayene sonucunda bulunan bulgu ile tanı alakalı değilse, uzman hekimler rapor tutacaklardır. Ve yazılan bu raporla E-Nabız Birimi’ne başvuru yapılırsa, Birim tanıyı e-devlet kaydınızdan silecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu